Valletta és Vittoriosa vagy Mdina városnéző séta  • Ár: 75 eur / fő 2 fő esetén, 45 eur/ fő 3-4 fő esetén, magasabb létszám esetén kérje ajánlatomat!
  • Indul min. 2 fő esetén, tetszőleges napokon.
  • Találkozó Vallettában a Triton kútnál (buszvégállomás) előre egyeztetett időpontban. Sliema/St. Julian’sből a 13,14,15,16-os, Bugibba/Qawraból a 31,45,48-as, Mellieha/Cirkewwatól a 41,42,49-es buszokkal közelíthető meg.
  • Magyar nyelven

Magyar nyelvű idegenvezetést.

Étkezést és belépőköltségeket (5-15 eur/fő között, részletes árlistáért érdeklődjön), melyek nem kötelezőek, a Vendégek igénye szerint nézünk meg látnivalókat belülről, vagy csak kívülről ismerkedünk a várossal. Közlekedési költséget Valletta és Vittoriosa között 1 eur/fő lift, 4 eur/fő kiscsónak (dghajsa) vagy komp 3 eur/fő. Valletta és Mdina között buszközlekedés vagy taxi vehető igénybe (2 eur/fő vagy kb. 18 eur/taxi/irány), Utasok igénye szerint.

Kb. 4 óra


Írjon üzenetet!

Kérdése lenne kirándulással, szállással kapcsolatban? Esetleg egyedi személyre szabott ajánlat érdekli?
Itt írhat nekem. Igyekszem minden levelet egy napon belül megválaszolni.

Programleírás, információ

Valletta Málta jelenlegi fővárosa 1566 óta, melyet a lovagoknak és kitűnő nagymesterüknek, La Vallette-nek köszönhetünk, akik a török elűzése után lázas munkába kezdtek, hogy a sziget közepén elhelyezkedő Mdina helyett új erődítményt, központot alakítsanak ki a tengerparton. A város védelmi funkcióját jól mutatják a mai napig álló várfalak, melyek az egész félszigetet körbe veszik. A főváros ugyan kisebb, mint 1 km2, azért jócskán el lehet fáradni, ha igazán körbe szeretnénk sétálni. Ezen programunkon egy könnyed túrára invitáljuk. 

Valletta-i találkozónkat követően egyeztetjük az elképzeléseket arra vonatkozóan mit látogassunk meg esetleg belülről is. Ennek függvényében kerül megtervezésre a sétánk útvonala, az azonban biztos, hogy a legfontosabb látnivalók benne lesznek. Gyalogos felfedezésre indulunk, ízelítőt adok a fontos és rejtett látnivalókról. Miközben Valletta születésével és építésével ismerkedünk, megcsodáljuk a Parlamentet, a szabadtéri színházat, a Republika utcát, hódolatunkat tesszük La Vallette szobránál, gyönyörködünk a méltán híres barokk Szent János Katedrálisban és a Nagymesterek Palotájában, a város zegzugos szegletét is útba ejtjük. Vétek lenne kihagyni a Felső Barakka Kertet, ahonnan lenyűgöző panoráma tárul elénk a Nagy Kikötőre és a szemközti Három Városra.  Itt minden nap 12 és 16 órakor ágyúdörrenést nézhetünk meg (kiv.vasárnap)

Valletta után Vittoriosa vagy Mdina felé vesszük az irányt.

Vittoriosa-ban telepedtek le a lovagok, amikor 1530-ban Máltára érkeztek. Hangulatos utcácskák, igazi máltai építészet, erőd és luxus yachtok fogadnak minket. 

Mdina az arabok idejében alapított fővárosa Máltának, a 9-16 századig. Arabos sikátoros jellege a mai napig megmaradt, igazi időutazásban lesz része annak, aki erre jár. Mellette fekszik Rabat is, mely a Szent Pál barlangról híres, itt tartózkodott az apostol a 3 hónap alatt, míg a kereszténységet el is terjesztette. A város az alatta elhelyezkedő katakombáiról is híres. Mdina sétánk befejeztével ajánljuk Rabat önálló felfedezését, vagy lehetőség van a túra hosszabbítására is, felár ellenében. 

Program vége Vittoriosaban vagy Mdinaban.


Térkép

További túrák, kirándulások