Gozo sziget kirándulás  • Ár: 65 eur/ fő szerdai nap, 60 eur/ fő pénteki nap, gyerek 45 eur/gyerek (12 éves korig) mindkét esetben.
  • Indul: Szerdánként és péntekenként, magyar idegenvezetés minimális létszámhoz kötött. Ennek hiányában angol nyelven foglalható a program. Előzetes foglalás szükséges. 
  • Találkozó: Megbeszélés szerint
  • Magyar nyelven

Idegenvezetést, közlekedési költséget, kompjegyet, egy étkezést, Ggantija belépőt a pénteki program esetében.

Fakultatív csónakázás Dwejra-nál, időjárás függvényében, 4 eur/fő.

Kb. 8 óra.


Írjon üzenetet!

Kérdése lenne kirándulással, szállással kapcsolatban? Esetleg egyedi személyre szabott ajánlat érdekli?
Itt írhat nekem. Igyekszem minden levelet egy napon belül megválaszolni.

Programleírás, információ

Gozo Málta testvérszigete. Azt gondolom, aki az országban jár és nem látogat el Gozo-ra, hibát követ el. Szállásoktól összegyűjtjük Utasainkat és Málta északi végéhez, Cirkewwa-ra igyekszünk. Innen indul a komp, mely Comino szigete mellett elhaladva (néhány pillantás erejéig látszik a Kék Lagúna) fél óra alatt megérkezik Gozo bájos szigetére. Nyugodtabb, vidékiesebb, kicsit zöldebb kép fogad bennünket. Mgarrból indulva Gozo legfőbb látványosságait ejtjük útba. 

Bizonyára sokan olvastak Málta megalit templomairól, ezek közül a szerdai program során a Ggantija-t felkeressük, mely az UNESCO listáján is szerepel. Az i.e. 3 600 környékén emelt templomot a termékenység istennője számára hozták létre. Különleges rituálék helyszíne volt. Szintén a szerdai túrán útba ejtjük Marsalforn üdülőfaluját is, ahonnan a sólepárlókat érjük el. A római idők óta nem sokat változott a technológia. 

Pénteki programban a sólepárló és Ggantija templom helyett Ta Pinu Bazilika zarándokhelye (Mária jelenés helyszíne a 19. században) illetve egy csodás kilátópont szerepel, ahonnan a Kék Lagúnát kaphatjuk lencsevégre.

Mindkét napon azonosak ezek a megállók:

Dwejra sziklavilágánál csak ámulunk és bámulunk ahogy a hatalmas sziklák és sziklafalak a kék tengerre merednek. Itt állt egykor az Azúr Ablak is, mely 2017. tavaszán összedőlt. Fakultatív csónakázásra invitáljuk Önöket, ha időjárás engedi (4 eur/fő). Nem hagyhatjuk ki Victoria várost, mely a kis sziget közepén helyezkedik el és Citadellájával uralja a látképet. Hosszú időkön át nyújtott menedéket az itt élőknek. Napközben lehetőségünk lesz megkóstolni a helyi finomságokat is. A nap végére biztos vagyok benne, hogy Önöket is elbűvöli ez a sziget. Kompolást követően transzfer a felvételi pontokhoz.

Összegzés:

Szerda: Gggantija – Marsalforn, sólepárlók – Victoria – likőr kóstolás, ajándékvásárlási lehetőség – Dwejra.

Péntek: Ta Pinu – Victoria – likőr kóstolás, ajándékvásárlási lehetőség – Dwejra – Qala kilátó a Kék Lagúnára


Térkép

További túrák, kirándulások