Gozo sziget kirándulás  • Ár: 85 eur/fő borkóstolóval (12 fő feletti létszám esetén), 70 eur/fő borkóstoló nélkül (12 fő alatti létszám esetén), gyerek 50 eur (6-12 éves korig)
  • Indul: márc. 1, 4, 11, 13, 15, 17, 25, 27, 30 (más program, részleteket kérje), ápr. 2, 5 (más program, részleteket kérje). Előzetes foglalás szükséges. Ha nincs olyan dátum amit keres, kérem jelezze!
  • Találkozó: szállásuktól vagy ahhoz közeli találkozó pontról
  • Magyar nyelven

transzfert Máltán a kikötőig, kompjegyet, közlekedési költséget Gozo-n, magyar idegenvezetést, min. 12 fő esetén a borkóstolót

Fakultatív csónakázás Dwejra-nál, időjárás függvényében, 5 eur/fő, 12 fő alatti létszám esetén a borkóstolót.

Kb. 9 óra.


Írjon üzenetet!

Kérdése lenne kirándulással, szállással kapcsolatban? Esetleg egyedi személyre szabott ajánlat érdekli?
Itt írhat nekem. Igyekszem minden levelet egy napon belül megválaszolni.

Programleírás, információ

Gozo Málta testvérszigete. Azt gondolom, aki az országban jár és nem látogat el Gozo-ra, hibát követ el. Szállásoktól összegyűjtjük Utasainkat és Málta északi végéhez, Cirkewwa-ra igyekszünk. Innen indul a komp, mely Comino szigete mellett elhaladva (néhány pillantás erejéig látszik a Kék Lagúna) fél óra alatt megérkezik Gozo bájos szigetére. Nyugodtabb, vidékiesebb, kicsit zöldebb kép fogad bennünket. Mgarrból indulva kezdjük napunkat.  

Ellátogatunk Calypso barlangjához, ahonnan festői a kilátás, ehhez a helyhez kötődik Odüsszeusz legendája. Megismerjük a sólepárlókat, valamint lekirándulunk Wied Il Ghasri rejtett tengeri kanyonjához vagy Xlendi Bayhez. Ezeket a megállókat az adott napi időjárás függvényében tervezzük, hogy maximálisan a legszebb látványt nyújtsuk. Fenséges sziklavilágban találjuk a 2017 márciusában a tengerre beomlott „Azúr ablak” helyét. A belső tavat szűk szurdokkijárat köti össze a nyílt tengerrel (fakultatív csónakázás időjárás függvényében, 5 euro/fő). Egy családi borászatban könnyű ebéddel egybekötött borkóstolón veszünk részt. (ez min. 12 résztvevő esetén valósul meg, alacsonyabb létszámnál nem tudjuk a borkorcsolyás kóstolót – ez igazából egy (könnyű) ebédnek felel meg- biztosítani) Ta Pinu Bazilikája híres zarándokhely, ezt is útba ejtjük, valamint rövid megállót Victoria városban, mely a sziget „fővárosa” rövid szabadidő, fakultatív séta a Citadella-ban.

Program végén visszakompolás Máltára, majd érkezés a reggeli felvételi pontokhoz.

Máltán is, mint ahogy sok országban az idegenvezetés tevékenység engedélyhez, végzettséghez kötött (3 éves képzés).

Itt is megjelentek önjelölt leleményes honfitárs túra/idegenvezetők, idegenvezető sofőrök (erre nem vizsgázott járművekkel szállítják a Vendégeket, amennyiben az utolsó betű a rendszámban nem Y, nem jogosult a jármű személyszállításra és nem biztosított erre, illetve a gépkocsi vezetője sem professzionális) , akik háttér nélkül kínálnak ilyen szolgáltatást. A tőlük kapott információk megkérdőjelezhetők, nincs mögöttük tapasztalat, szakmai felkészültség. Az ilyen aktivitást a Máltai Idegenforgalmi Hivatal folyamatosan ellenőrzi és bünteti (egy túra folyamán a helyszínen azonnal).

Máltán mindössze néhány (4) hölgy (mindenki 20-30 éves szakmában töltött múlttal) jogosult professzionális idegenvezetésre (utazási irodás szervezésben vagy 3 (facebook, honlap) oldalon megtalálhatóak, az egyik én vagyok. Aki becsüli és értékeli ezt a hivatást, az ebbe fektetett időt és energiát (anyagi vonzat is), kérem válassza valamely hivatalos idegenvezetőt (a listában a magyar idegenvezetők a https://www.visitmalta.com/en/help/ tourist guides oldalon ctrl+f kereséssel fellelhetők) Málta felfedezéséhez.


Térkép

További túrák, kirándulások