Rabat-i katakombák  • Ár: Belépőjegy a Szent Pál barlangba 5 eur / fő, 3,5 eur / gyerek. Szent Pál Katakombák 6 eur / fő, 4,5 eur / gyerek.
  • Indul: Tetszőleges napokon.
  • Rabat
  • Angol nyelven

Belépőjegyet

Étkezést, italokat.

Önállóan tömegközlekedéssel, vagy a magántúra során tudjuk útba ejteni.


Írjon üzenetet!

Kérdése lenne kirándulással, szállással kapcsolatban? Esetleg egyedi személyre szabott ajánlat érdekli?
Itt írhat nekem. Igyekszem minden levelet egy napon belül megválaszolni.

Programleírás, információ

Rabat rendkívül hangulatos máltai városka. Ha Mdina-ban járunk, nagyon könnyen átsétálhatunk. Útközben akár a máltai pastizziket is megkóstolhatjuk az Is-Serkin-Crystal Palace Bar-ban, vagy igyunk egy jó kávét a Ta Doni-ban vagy a Chalk Cafe Barban, esetleg a főtéren elhelyezkedő olasz helyen, mely a Dulcissima Pasticceria & Gelateria névre hallgat. Itt még finom desszertek között is válogathatunk.


A főtéren már ki lesz írva a katakombákat jelző tábla. A kis utcában a Szent Ágota és Szent Pál katakombákat találjuk. A római törvények szerint a temetkezés tilos volt a városon belül. Így kaptak helyet a sírok az akkor még Melita-n kívül eső területen. A főníciai, római korból származó katakombákat a 7. századig használták. 2000 m2 területen helyezkedik el, ennek egy része látogatható. A Szent Ágota nevűt a szicíliai szentről nevezték el, aki ide menekült és bújdosott egy darabig a helytartó szerelme elől. Innen hurcolják vissza Szicíliába, ahol mártírhalált halt. A másik pedig a közeli Szent Pál barlangról lett elnevezve, ahol az i.u. 60-ban hajótörést szenvedett Pál apostol tartózkodott és a kereszténységet is elterjesztette. A Grotto látogatása során világháborús óvóhelyeket is láthatunk. 


Térkép

További túrák, kirándulások