Magántúra 4, 6, 8 órás  • Ár: 30 eur / óra
  • Indul tetszőleges napokon
  • Egyeztetett helyszínen és időpontban találkozó, általában a szállásnál. Előzetes foglalás szükséges
  • Magyar nyelven

Magyar nyelvű idegenvezetést.

Étkezést és belépőköltségeket (5-15 eur/fő között, részletes árlistáért érdeklődjön), csónakázás árai, melyek nem kötelezőek, a Vendégek igénye szerint nézünk meg látnivalókat belülről, vagy csak kívülről ismerkedünk a velük, valamint közlekedési költséget, mely a létszámtól függ.

Tetszőlegesen kérhető, de min. 4 óra.


Írjon üzenetet!

Kérdése lenne kirándulással, szállással kapcsolatban? Esetleg egyedi személyre szabott ajánlat érdekli?
Itt írhat nekem. Igyekszem minden levelet egy napon belül megválaszolni.

Programleírás, információ

Málta vagy Gozo szigetén komplett útvonal alakítható a Vendégek igényei szerint. Gozo esetén kompjegy külön fizetendő. A közlekedési eszköz költsége a létszámtól függ.

Ennek a programlehetőségnek nagy előnye, hogy tulajdonképpen csak a fantázia szab határt útvonalunknak. Lehetőségünk van rejtett kincsek felé kanyarodni, tetszőleges helyeken kávé vagy ebédszünetet tartani. Elsősorban azoknak ajánljuk, akik nem szeretnek másokhoz alkalmazkodni és teljes mértékben személyre szabott programon kívánnak részt venni. Vagy esetleg nagyon rövid idő áll rendelkezésre és ebből a maximumot szeretnék kihozni máltai tartózkodásuk során. Program végén visszaérkezés a reggeli indulópontokra.

Máltán is, mint ahogy sok országban a taxiszolgáltatás, az idegen/túravezetés tevékenység engedélyhez, végzettséghez kötött (utóbbi 3 éves képzés).

Itt is megjelentek önjelölt leleményes honfitárs túra/idegenvezetők, túraszervezők, túra/idegenvezető sofőrök, akik háttér nélkül kínálnak ilyen szolgáltatást. A tőlük kapott információk megkérdőjelezhetők, nincs mögöttük tapasztalat, szakmai felkészültség.

Amennyiben a szállító jármű utolsó betűje a rendszámban nem Y, ez esetben erre nem vizsgázott (Transport Malta általi engedély) gépkocsival szállítják a Vendégeket, nem jogosult a jármű személyszállításra és nem biztosított erre, illetve a gépkocsi vezetője sem professzionális. A sofőrnek a Tranport Malta által kiadott „driver identification tag”-gel kell rendelkeznie és ezt látható helyen elhelyezni.

Az ilyen aktivitást a Transport Malta és a Máltai Idegenforgalmi Hivatal/MTA Malta Tourism Authority folyamatosan ellenőrzi és bünteti (egy túra folyamán a helyszínen azonnal).

Máltán mindössze néhány személy jogosult túra/idegenvezetésre. Aki becsüli és értékeli ezt a hivatást, az ebbe fektetett időt és energiát (anyagi vonzat is), kérem válassza valamely hivatalos idegenvezetőt (a listában a magyar idegenvezetők a https://www.visitmalta.com/en/help/ tourist guides oldalon ctrl+f kereséssel fellelhetők) Málta felfedezéséhez.


Térkép

További túrák, kirándulások