Ha egy rövid, lényegretörő találkozót szeretne egy helyi idegenvezetővel, kitűnő választás ez a program! A főváros legfőbb látnivalóit mutatom meg és közben Máltáról is bőven mesélek érdekességeket. Érdemes utazása elejére betenni, Valletta jó kiindulópontja Málta felfedezésének.

Valletta városnéző séta  • Ár: 20 eur / fő, gyerek 13 eur (6-12 éves korig)
  • Indul: Szept. 22, 25, 30, okt. 1, 3, 27, 30. Nov. 8, 9, 13, 16, 20, 23, 27, 30. Dec. 4, 7, 11, 14, 18, 21. Előzetes foglalás szükséges. Ha nincs olyan dátum amit keres, kérem jelezze!
  • Találkozó Vallettában 09.30-kor a Phoenicia Hotelnél (buszvégállomás). Sliema/St. Julian’sből a 13, 14, 15, 16-os, Bugibba/Qawraból a TD13 (gyorsjárat), 31, 45, 48-as, Mellieha/Cirkewwatól a 41, 42, 49-es buszokkal közelíthető meg.
  • Magyar nyelven

Magyar nyelvű idegenvezetést.

Belépőköltségeket (5-15 eur/fő között, részletes árlistáért érdeklődjön), melyek nem kötelezőek, a Vendégek igénye szerint nézünk meg látnivalókat belülről, vagy csak kívülről ismerkedünk a várossal.

Kb. 3 óra


Írjon üzenetet!

Kérdése lenne kirándulással, szállással kapcsolatban? Esetleg egyedi személyre szabott ajánlat érdekli?
Itt írhat nekem. Igyekszem minden levelet egy napon belül megválaszolni.

Programleírás, információ

Valletta Málta jelenlegi fővárosa 1566 óta, melyet a lovagoknak és kitűnő nagymesterüknek, La Vallette-nek köszönhetünk, akik a török elűzése után lázas munkába kezdtek, hogy a sziget közepén elhelyezkedő Mdina helyett új erődítményt, központot alakítsanak ki a tengerparton. A város védelmi funkcióját jól mutatják a mai napig álló várfalak, melyek az egész félszigetet körbe veszik. A főváros ugyan kisebb, mint 1 km2, azért jócskán el lehet fáradni, ha igazán körbe szeretnénk sétálni. Ezen programunkon egy könnyed túrára invitáljuk.

Valletta-i találkozónkat követően egyeztetjük az elképzeléseket arra vonatkozóan mit látogassunk meg esetleg belülről is. Ennek függvényében kerül megtervezésre a sétánk útvonala, az azonban biztos, hogy a legfontosabb látnivalók benne lesznek. Gyalogos felfedezésre indulunk, ízelítőt adok a fontos és rejtett látnivalókról. Miközben Valletta születésével és építésével ismerkedünk, megcsodáljuk a Parlamentet, a szabadtéri színházat, a Republika utcát, hódolatunkat tesszük La Vallette szobránál, gyönyörködünk a méltán híres barokk Szent János Katedrálisban és a Nagymesterek Palotájában (jelenleg nem látogatható), a város zegzugos szegletét is útba ejtjük. Vétek lenne kihagyni a Felső Barakka Kertet, ahonnan lenyűgöző panoráma tárul elénk a Nagy Kikötőre és a szemközti Három Városra.  Itt egyébként minden nap 12 és 16 órakor ágyúdörrenést nézhetünk meg (kiv.vasárnap).


Térkép

További túrák, kirándulások