Ha egy rövid, lényegretörő találkozót szeretne egy helyi idegenvezetővel, kitűnő választás ez a program! A főváros legfőbb látnivalóit mutatom meg és közben Máltáról is bőven mesélek érdekességeket. Érdemes utazása elejére betenni, Valletta jó kiindulópontja Málta felfedezésének.

Valletta városnéző séta  • Ár: 20 eur / fő, gyerek 13 eur (6-12 éves korig)
  • Indul: júl. 12, 16, 20, illetve tetszőleges napokon, előzetes foglalás szükséges. Kérem jelezze a megfelelő dátumot!
  • Találkozó Vallettában 09.30-kor a Phoenicia Hotelnél (buszvégállomás). Sliema/St. Julian’sből a 13, 14, 15, 16-os, Bugibba/Qawraból a TD13 (gyorsjárat), 31, 45, 48-as, Mellieha/Cirkewwatól a 41, 42, 49-es buszokkal közelíthető meg.
  • Magyar nyelven

Magyar nyelvű idegenvezetést.

Belépőköltségeket (5-15 eur/fő között, részletes árlistáért érdeklődjön), melyek nem kötelezőek, a Vendégek igénye szerint nézünk meg látnivalókat belülről, vagy csak kívülről ismerkedünk a várossal.

Kb. 3 óra


Írjon üzenetet!

Kérdése lenne kirándulással, szállással kapcsolatban? Esetleg egyedi személyre szabott ajánlat érdekli?
Itt írhat nekem. Igyekszem minden levelet egy napon belül megválaszolni.

Programleírás, információ

Valletta Málta jelenlegi fővárosa 1566 óta, melyet a lovagoknak és kitűnő nagymesterüknek, La Vallette-nek köszönhetünk, akik a török elűzése után lázas munkába kezdtek, hogy a sziget közepén elhelyezkedő Mdina helyett új erődítményt, központot alakítsanak ki a tengerparton. A város védelmi funkcióját jól mutatják a mai napig álló várfalak, melyek az egész félszigetet körbe veszik. A főváros ugyan kisebb, mint 1 km2, azért jócskán el lehet fáradni, ha igazán körbe szeretnénk sétálni. Ezen programunkon egy könnyed túrára invitáljuk.

Valletta-i találkozónkat követően egyeztetjük az elképzeléseket arra vonatkozóan mit látogassunk meg esetleg belülről is. Ennek függvényében kerül megtervezésre a sétánk útvonala, az azonban biztos, hogy a legfontosabb látnivalók benne lesznek. Gyalogos felfedezésre indulunk, ízelítőt adok a fontos és rejtett látnivalókról. Miközben Valletta születésével és építésével ismerkedünk, megcsodáljuk a Parlamentet, a szabadtéri színházat, a Republika utcát, hódolatunkat tesszük La Vallette szobránál, gyönyörködünk a méltán híres barokk Szent János Katedrálisban (igény szerint belülről) és a Nagymesterek Palotájában (látogatható a túrát követően egyénileg), a város zegzugos szegletét is útba ejtjük. Vétek lenne kihagyni a Felső Barakka Kertet, ahonnan lenyűgöző panoráma tárul elénk a Nagy Kikötőre és a szemközti Három Városra.  Itt egyébként minden nap 12 és 16 órakor ágyúdörrenést nézhetünk meg (kiv.vasárnap).

A város számos további múzeummal büszkélkedik, itt a honlapon a Máltáról/Múzeumi tájékoztató résznél bővebb információt talál.

Máltán is, mint ahogy sok országban a taxiszolgáltatás, az idegen/túravezetés tevékenység engedélyhez, végzettséghez kötött (utóbbi 3 éves képzés).

Itt is megjelentek önjelölt leleményes honfitárs túra/idegenvezetők, túraszervezők, túra/idegenvezető sofőrök, akik háttér nélkül kínálnak ilyen szolgáltatást. A tőlük kapott információk megkérdőjelezhetők, nincs mögöttük tapasztalat, szakmai felkészültség.

Amennyiben a szállító jármű utolsó betűje a rendszámban nem Y, ez esetben erre nem vizsgázott (Transport Malta általi engedély) gépkocsival szállítják a Vendégeket, nem jogosult a jármű személyszállításra és nem biztosított erre, illetve a gépkocsi vezetője sem professzionális. A sofőrnek a Tranport Malta által kiadott „driver identification tag”-gel kell rendelkeznie és ezt látható helyen elhelyezni.

Az ilyen aktivitást a Transport Malta és a Máltai Idegenforgalmi Hivatal/MTA Malta Tourism Authority folyamatosan ellenőrzi és bünteti (egy túra folyamán a helyszínen azonnal).

Máltán mindössze néhány személy jogosult túra/idegenvezetésre. Aki becsüli és értékeli ezt a hivatást, az ebbe fektetett időt és energiát (anyagi vonzat is), kérem válassza valamely hivatalos idegenvezetőt (a listában a magyar idegenvezetők a https://www.visitmalta.com/en/help/ tourist guides oldalon ctrl+f kereséssel fellelhetők) Málta felfedezéséhez.


Térkép

További túrák, kirándulások