Gozo – Comino kirándulás  • Ár: 85 eur/fő, gyerek 55 eur (6-12 éves korig)
  • Indul: ideális időjárási körülmények között, jún. 24, 28, júl. 10, 15, 19. Előzetes foglalás szükséges. Ha nincs olyan dátum amit keres, kérem jelezze!
  • Találkozó: szállásuktól vagy ahhoz közeli találkozó pontról
  • Magyar nyelven

Idegenvezetést, közlekedési költséget, kompjegyet.

Fakultatív csónakázás Dwejra-nál, időjárás függvényében, 5 eur/fő.

Kb. 8 óra.


Írjon üzenetet!

Kérdése lenne kirándulással, szállással kapcsolatban? Esetleg egyedi személyre szabott ajánlat érdekli?
Itt írhat nekem. Igyekszem minden levelet egy napon belül megválaszolni.

Programleírás, információ

Egésznapos kirándulásunk folyamán egy nap alatt lehetőségünk lesz Gozo csodáit megtekinteni és a híres Kék Lagúnát is megismerni. Transzfer a kikötőbe, ahol kompra szállunk és kb. fél órás hajózás után megérkezünk Gozo-ra, ahol bejárjuk a sziget főbb látványosságait.

Ellátogatunk Calypso barlangjához, ahonnan festői a kilátás, ehhez a helyhez kötődik Odüsszeusz legendája. Később megállunk a sólepárlóknál, majd Ta Pinu Bazilikánál, a zarándokhelynél is látogatást teszünk. Dwejra is a megállók között szerepel, ahol a Gomba szikla és Belső tenger található. Csónakázási lehetőség lesz időjárás függvényében, melynek folyamán a csónakos több barlangot is megmutat, melyek a sziklafalak közt rejtőznek. Ennek ára 5 eur/fő.

A gozoi fővárosban, Victoriában lesz egy kis szabadidő, itt Citadella látogatás, vásárlási, rövid étkezési lehetőség.

Mgarr kikötőben kompra szállunk és kényelmesen visszautazunk Máltára. Aki szeretné a komp helyett választhatja Comino érintésével  a visszautat, időjárás függvényében, kishajóra szállva. Egy rövid hajókázás után Comino sziklájához érkezve a csodálatos szinű Kék Lagunában lehetőség egy fényképezésre. Ez idő alatt az idegenvezető nincs a csoporttal.

Máltán is, mint ahogy sok országban a taxiszolgáltatás, az idegen/túravezetés tevékenység engedélyhez, végzettséghez kötött (utóbbi 3 éves képzés).

Itt is megjelentek önjelölt leleményes honfitárs túra/idegenvezetők, túraszervezők, túra/idegenvezető sofőrök, akik háttér nélkül kínálnak ilyen szolgáltatást. A tőlük kapott információk megkérdőjelezhetők, nincs mögöttük tapasztalat, szakmai felkészültség.

Amennyiben a szállító jármű utolsó betűje a rendszámban nem Y, ez esetben erre nem vizsgázott (Transport Malta általi engedély) gépkocsival szállítják a Vendégeket, nem jogosult a jármű személyszállításra és nem biztosított erre, illetve a gépkocsi vezetője sem professzionális. A sofőrnek a Tranport Malta által kiadott „driver identification tag”-gel kell rendelkeznie és ezt látható helyen elhelyezni.

Az ilyen aktivitást a Transport Malta és a Máltai Idegenforgalmi Hivatal/MTA Malta Tourism Authority folyamatosan ellenőrzi és bünteti (egy túra folyamán a helyszínen azonnal).

Máltán mindössze néhány személy jogosult túra/idegenvezetésre. Aki becsüli és értékeli ezt a hivatást, az ebbe fektetett időt és energiát (anyagi vonzat is), kérem válassza valamely hivatalos idegenvezetőt (a listában a magyar idegenvezetők a https://www.visitmalta.com/en/help/ tourist guides oldalon ctrl+f kereséssel fellelhetők) Málta felfedezéséhez.


Térkép

További túrák, kirándulások