Gozo – Comino kirándulás  • Ár: 85 eur/fő, gyerek 55 eur (6-12 éves korig)
  • Indul: ideális időjárási körülmények között! márc. 1, 4, 11, 13, 15, 17, 25, 27, ápr. 2 Előzetes foglalás szükséges. Ha nincs olyan dátum amit keres, kérem jelezze!
  • Találkozó: szállásuktól vagy ahhoz közeli találkozó pontról
  • Magyar nyelven

Idegenvezetést, közlekedési költséget, kompjegyet.

Fakultatív csónakázás Dwejra-nál, időjárás függvényében, 5 eur/fő.

Kb. 8 óra.


Írjon üzenetet!

Kérdése lenne kirándulással, szállással kapcsolatban? Esetleg egyedi személyre szabott ajánlat érdekli?
Itt írhat nekem. Igyekszem minden levelet egy napon belül megválaszolni.

Programleírás, információ

Egésznapos kirándulásunk folyamán egy nap alatt lehetőségünk lesz Gozo csodáit megtekinteni és a híres Kék Lagúnát is megismerni. Transzfer a kikötőbe, ahol kompra szállunk és kb. fél órás hajózás után megérkezünk Gozo-ra, ahol bejárjuk a sziget főbb látványosságait.

Elmegyünk a sólepárlókhoz, majd Ta Pinu bazilikánál, a zarándokhelynél is megállunk. Dwejra is a megállók között szerepel, ahol a Gomba szikla és Belső tenger található. Csónakázási lehetőség lesz időjárás függvényében, melynek folyamán a csónakos több barlangot is megmutat, melyek a sziklafalak közt rejtőznek. Ennek ára 5 eur/fő. Xlendi kis öblében egy fotószünetet ejtünk.

Mgarr kikötőben kis hajóra szállva egy rövid út után Comino szigetére érkezve a csodálatos színű Kék Lagúnában lehetőség egy mártózásra, fényképezésre vagy egy ananász koktél elfogyasztására. Októbertől kezdődő időszakban ez a része a programnak időjárás függő. (rossz idő esetén csak Gozo az útvonal). Comino fürdőprogram alatt az idegenvezető nincs a csoporttal.

Máltán is, mint ahogy sok országban az idegenvezetés tevékenység engedélyhez, végzettséghez kötött (3 éves képzés).

Itt is megjelentek önjelölt leleményes honfitárs túra/idegenvezetők, idegenvezető sofőrök (erre nem vizsgázott járművekkel szállítják a Vendégeket, amennyiben az utolsó betű a rendszámban nem Y, nem jogosult a jármű személyszállításra és nem biztosított erre, illetve a gépkocsi vezetője sem professzionális) , akik háttér nélkül kínálnak ilyen szolgáltatást. A tőlük kapott információk megkérdőjelezhetők, nincs mögöttük tapasztalat, szakmai felkészültség. Az ilyen aktivitást a Máltai Idegenforgalmi Hivatal folyamatosan ellenőrzi és bünteti (egy túra folyamán a helyszínen azonnal).

Máltán mindössze néhány (4) hölgy (mindenki 20-30 éves szakmában töltött múlttal) jogosult professzionális idegenvezetésre (utazási irodás szervezésben vagy 3 (facebook, honlap) oldalon megtalálhatóak, az egyik én vagyok. Aki becsüli és értékeli ezt a hivatást, az ebbe fektetett időt és energiát (anyagi vonzat is), kérem válassza valamely hivatalos idegenvezetőt (a listában a magyar idegenvezetők a https://www.visitmalta.com/en/help/ tourist guides oldalon ctrl+f kereséssel fellelhetők) Málta felfedezéséhez.


Térkép

További túrák, kirándulások