Málta kincsei  • Ár: 70 eur / fő, gyerek 50 eur (6-12 éves korig)
  • Indul:  jún. 20, 25, 30, júl. 1, 7, 17, 21. Előzetes foglalás szükséges. Ha nincs olyan dátum amit keres, kérem jelezze!
  • Találkozó: szállásuktól vagy ahhoz közeli találkozó pontról
  • Magyar nyelven

Magyar nyelvű idegenvezetést, közlekedési költséget.

Étkezést, Kék Barlangnál a fakultatív csónakázás árát, 10 eur/fő, 3-10 év között 5 eur/fő, Mosta dóm belépő 2 eur/fő

Kb. 7-8 óra


Írjon üzenetet!

Kérdése lenne kirándulással, szállással kapcsolatban? Esetleg egyedi személyre szabott ajánlat érdekli?
Itt írhat nekem. Igyekszem minden levelet egy napon belül megválaszolni.

Programleírás, információ

Szállásuktól vagy ahhoz közeli találkozó pontról összeszedjük Utasainkat, majd Málta déli végéhez igyekszünk.

Túránk során Málta fő látványosságait érintjük. Egy kényelmes, panorámás út folyamán szép nagy kört teszünk a szigeten.

Állomásaink között Marsaxlokk, a halászfalu, ahol a színes csónakok az úgy ismert “luzzu”-k sokasága ringatózik a kikötőben. Hétköznap kisebb piac, vasárnaponként pedig halpiac is működik itt. Árulnak ekkor gyümölcsöt, zöldséget is a hétköznapi kínálatot kiegészítve, amikor fűszerek, likőrök, ajándékok széles köre ugyanúgy megtalálható. Kis szabadidőt biztosítunk fényképezésre, a piac felfedezésére vagy épp egy üdítő/kávé elfogyasztására.

A Kék Barlang a sziget egyik legszebb természeti képződménye Időjárás függvényében csónakázási lehetőség, mely fakultatív, 10 eur/fő a helyszínen fizetendő.

Kirándulásunkat Dingli sziklái felé folytatjuk, mely Málta legmagasabb pontja (kb.255 m a tengerszint felett), rövid megálló fotózásra.

Mdina, a régi főváros elegáns főkapuja előkelően várja a várfalak mögött rejtőzködő barokk és normann paloták felfedezésére érkező turistákat. A sziget panorámája a bástyákról tárul elénk.

Rabat, mely Mdina külvárosa szintén említésre méltó. Egy kis séta és máris a város főterén találjuk magunkat, ahol a barokk Szent Pál templom, a máltaiak és helyiek büszkesége uralja a teret és adja a település hangulatát. A kis utcák és tipikus máltai színes erkélyek varázsa magával ragadja az odaérkezőket. Éppen ezért az utóbbi időkben éttermek és bárok alakultak ki, hogy az oda látogató turisták megpihenjenek és egy kávét vagy egy helyi tipikus máltai ételt el tudjanak fogyasztani.

Mosta is a megállók között szerepel, ahol Európa harmadik legnagyobb kupolájú temploma található.

Késő délután visszaérkezés a reggeli felvételi pontokra.

Máltán is, mint ahogy sok országban a taxiszolgáltatás, az idegen/túravezetés tevékenység engedélyhez, végzettséghez kötött (utóbbi 3 éves képzés).

Itt is megjelentek önjelölt leleményes honfitárs túra/idegenvezetők, túraszervezők, túra/idegenvezető sofőrök, akik háttér nélkül kínálnak ilyen szolgáltatást. A tőlük kapott információk megkérdőjelezhetők, nincs mögöttük tapasztalat, szakmai felkészültség.

Amennyiben a szállító jármű utolsó betűje a rendszámban nem Y, ez esetben erre nem vizsgázott (Transport Malta általi engedély) gépkocsival szállítják a Vendégeket, nem jogosult a jármű személyszállításra és nem biztosított erre, illetve a gépkocsi vezetője sem professzionális. A sofőrnek a Tranport Malta által kiadott „driver identification tag”-gel kell rendelkeznie és ezt látható helyen elhelyezni.

Az ilyen aktivitást a Transport Malta és a Máltai Idegenforgalmi Hivatal/MTA Malta Tourism Authority folyamatosan ellenőrzi és bünteti (egy túra folyamán a helyszínen azonnal).

Máltán mindössze néhány személy jogosult túra/idegenvezetésre. Aki becsüli és értékeli ezt a hivatást, az ebbe fektetett időt és energiát (anyagi vonzat is), kérem válassza valamely hivatalos idegenvezetőt (a listában a magyar idegenvezetők a https://www.visitmalta.com/en/help/ tourist guides oldalon ctrl+f kereséssel fellelhetők) Málta felfedezéséhez.


Térkép

További túrák, kirándulások