Valletta és Vittoriosa városnéző séta  • Ár: 45 eur/ fő, gyerek 30 eur (6-12 éves korig)
  • Indul: Indul tetszőleges napokon, előzetes foglalás szükséges. Kérem jelezze a megfelelő dátumot!
  • Találkozó Vallettában 09.30-kor a Phoenicia Hotelnél (buszvégállomás). Sliema/St. Julian’sből a 13, 14, 15, 16-os, Bugibba/Qawraból a TD13 (gyorsjárat), 31, 45, 48-as, Mellieha/Cirkewwatól a 41, 42, 49-es buszokkal közelíthető meg.
  • Magyar nyelven

Magyar nyelvű idegenvezetést, közlekedési költséget a két város között

Étkezést és belépőköltségeket (5-15 eur/fő között, részletes árlistáért érdeklődjön), melyek nem kötelezőek, a Vendégek igénye szerint nézünk meg látnivalókat belülről, vagy csak kívülről ismerkedünk a várossal.

Kb. 4 óra


Írjon üzenetet!

Kérdése lenne kirándulással, szállással kapcsolatban? Esetleg egyedi személyre szabott ajánlat érdekli?
Itt írhat nekem. Igyekszem minden levelet egy napon belül megválaszolni.

Programleírás, információ

Valletta Málta jelenlegi fővárosa 1566 óta, melyet a lovagoknak és kitűnő nagymesterüknek, La Vallette-nek köszönhetünk, akik a török elűzése után lázas munkába kezdtek, hogy a sziget közepén elhelyezkedő Mdina helyett új erődítményt, központot alakítsanak ki a tengerparton. A város védelmi funkcióját jól mutatják a mai napig álló várfalak, melyek az egész félszigetet körbe veszik. A főváros ugyan kisebb, mint 1 km2, azért jócskán el lehet fáradni, ha igazán körbe szeretnénk sétálni. Ezen programunkon egy könnyed túrára invitáljuk. 

Valletta-i találkozónkat követően egyeztetjük az elképzeléseket arra vonatkozóan mit látogassunk meg esetleg belülről is. Ennek függvényében kerül megtervezésre a sétánk útvonala, az azonban biztos, hogy a legfontosabb látnivalók benne lesznek. Gyalogos felfedezésre indulunk, ízelítőt adok a fontos és rejtett látnivalókról. Miközben Valletta születésével és építésével ismerkedünk, megcsodáljuk a Parlamentet, a szabadtéri színházat, a Republika utcát, hódolatunkat tesszük La Vallette szobránál, gyönyörködünk a méltán híres barokk Szent János Katedrálisban és a Nagymesterek Palotájában (jelenleg nem látogatható), a város zegzugos szegletét is útba ejtjük. Vétek lenne kihagyni a Felső Barakka Kertet, ahonnan lenyűgöző panoráma tárul elénk a Nagy Kikötőre és a szemközti Három Városra.  Itt egyébként minden nap 12 és 16 órakor ágyúdörrenést nézhetünk meg (kiv.vasárnap)

Valletta után Vittoriosa felé vesszük az irányt. Időjárás függvényében a hangulatos 6 személyes dghajsa-val (ejtsd dajszával) szeljük át a kikötőt.

Vittoriosa-ban telepedtek le a lovagok, amikor 1530-ban Máltára érkeztek. Hangulatos utcácskák, igazi máltai építészet, erőd és luxus yachtok fogadnak minket. Program vége Valletta-ban.

Máltán is, mint ahogy sok országban az idegenvezetés tevékenység engedélyhez, végzettséghez kötött (3 éves képzés).

Itt is megjelentek önjelölt leleményes honfitárs túra/idegenvezetők, idegenvezető sofőrök (erre nem vizsgázott járművekkel szállítják a Vendégeket, amennyiben az utolsó betű a rendszámban nem Y, nem jogosult a jármű személyszállításra és nem biztosított erre, illetve a gépkocsi vezetője sem professzionális) , akik háttér nélkül kínálnak ilyen szolgáltatást. A tőlük kapott információk megkérdőjelezhetők, nincs mögöttük tapasztalat, szakmai felkészültség. Az ilyen aktivitást a Máltai Idegenforgalmi Hivatal folyamatosan ellenőrzi és bünteti (egy túra folyamán a helyszínen azonnal).

Máltán mindössze néhány (4) hölgy (mindenki 20-30 éves szakmában töltött múlttal) jogosult professzionális idegenvezetésre (utazási irodás szervezésben vagy 3 (facebook, honlap) oldalon megtalálhatóak, az egyik én vagyok. Aki becsüli és értékeli ezt a hivatást, az ebbe fektetett időt és energiát (anyagi vonzat is), kérem válassza valamely hivatalos idegenvezetőt (a listában a magyar idegenvezetők a https://www.visitmalta.com/en/help/ tourist guides oldalon ctrl+f kereséssel fellelhetők) Málta felfedezéséhez.


Térkép

További túrák, kirándulások