Szicília: Taormina és Etna kirándulás Máltáról  • Ár: 144 eur/fő
  • Indul: csütörtöki, vasárnapi napokon min. létszám függvényében
  • Találkozó:
  • Angol nyelven

Katamarán hajójegyet oda-vissza, buszos közlekedést, angol nyelvű idegenvezetést.

Transzfert a Valletta/Marsa-i kikötőbe, Taormina görög színház belépőt (10 eur/fő), étkezést, felvonót az Etnán (50 eur/felnőtt, 39 eur/5-10 éves gyermek)

05.30-23.30 között


Írjon üzenetet!

Kérdése lenne kirándulással, szállással kapcsolatban? Esetleg egyedi személyre szabott ajánlat érdekli?
Itt írhat nekem. Igyekszem minden levelet egy napon belül megválaszolni.

Programleírás, információ

Önálló bejutás a Virtu Passenger Terminal-ba legkésőbb 05.30-ra, a hajó 06.30-kor indul (Xatt L-Ghassara Tal-Gheneb, Marsa). Coviddal kapcsolatos beutazási előírások jelenleg nincsenek. Visszaérkezés a kikötőbe 23.30 körül.

A kapott részvételi jeggyel és útlevéllel/szem.igazolvánnyal (feltétlenül hozzák magukkal!) jelentkezzenek be az ablakoknál a Virtu Passanger Terminalban, ezt követően fel is lehet szállni a hajóra, helyfoglalás tetszőlegesen. A katamaránon büfé, Wc üzemel. 06.30-kor a hajó elindul (érkezés előtte legalább 1 órával).

Megérkezés Szicíliába: a kikötés előtt még a hajón a hangosbemondóban tájékoztatják a résztvevőket, hogy melyik a kikötőben már várakozó buszra kell felszállni a foglalt programhoz.

Busz, kirándulás kezdete: innen kezdve egész nap ugyanazzal a busszal történik a kirándulás (Pozzallo-Taormina-Etna-Pozzallo), program az idegenvezető helyi tájékoztatása szerint.

Délelőtt 11 óra magasságában megérkezés Taorminába, mely egy csodálatos sziklába épült ékszerdoboz. Itt kb. 2,5-3 óra szabadidő áll rendelkezésre. Javasolt felkeresni a görög-római színház maradványait, a város botanikus kertjét és óvárosának sétáló utcáját. Ezt követően indulás az Etnához délután. Kb. 1 órás buszozás után érkezés az Etnára, helyi finomságok kóstolója következik, majd újabb fél óra után érkezés a Rifugio Sapienza 2000 m magasan található megállójába. Itt 1,5-2 óra szabadidő, mely alatt felvonózhatunk 2500 m magasságig, vagy gyalogosan körbejárhatjuk a közeli krátereket. Indulás vissza a kikötőbe, hajózás Máltára, érkezés 23.30 körül.

Hasznos tipp öltözékhez: a nyári időszakban a lenge ruházat/cipő mellé hasznos betenni egy pulóvert / szélkabátot illetve zárt cipőt. A katamaránon a légkondícionáló miatt ill. Etnán 2000 m magasságban hűvösebb a levegő, de Taorminában meleg nyárias. Téli időszakban természetesen meleg ruhával szükséges készülni.


Térkép

További túrák, kirándulások