Marsaxlokk-i piac – Kék Barlang – Mdina látogatás  • Ár: 65 eur / fő, gyerek 45 eur (6-12 éves korig)
  • Indul: júl. 28. Előzetes foglalás szükséges. Kérem jelezze az Ön számára megfelelő dátumot! 
  • Találkozó: szállásuktól vagy ahhoz közeli találkozó pontról
  • Magyar nyelven

Magyar nyelvű idegenvezetést, közlekedési költséget.

Étkezést, Kék Barlangnál a fakultatív csónakázás árát, 10 eur/fő, 3-10 év között 5 eur/fő.

Kb. 5-6 óra


Írjon üzenetet!

Kérdése lenne kirándulással, szállással kapcsolatban? Esetleg egyedi személyre szabott ajánlat érdekli?
Itt írhat nekem. Igyekszem minden levelet egy napon belül megválaszolni.

Programleírás, információ

Szállásuktól vagy ahhoz közeli találkozó pontról összeszedjük Utasainkat, majd Málta déli végéhez igyekszünk.

Programunk egyik attrakciója a vasárnapi halpiac Marsaxlokkban! Árulnak ekkor gyümölcsöt, zöldséget is a hétköznapi kínálatot kiegészítve, amikor fűszerek, likőrök, ajándékok széles köre ugyanúgy megtalálható. Lesz idő bőven szétnézni, vásárolni, egy kávét elfogyasztani.

Következő állomásunk a Kék Barlang, ahol, időjárás függvényében fakultatív csónakázáson veszünk részt (10 eur/fő).

Visszafelé utunkon felkeressük Mdina-t, mely Málta régi fővárosa volt, Valletta születését megelőzően. Arabos sikátoros utcácskák, kész időutazás! A kedvenc városom!!

Délután visszaérkezés a reggeli felvételi pontokra.

Máltán is, mint ahogy sok országban a taxiszolgáltatás, az idegen/túravezetés tevékenység engedélyhez, végzettséghez kötött (utóbbi 3 éves képzés).

Itt is megjelentek önjelölt leleményes honfitárs túra/idegenvezetők, túraszervezők, túra/idegenvezető sofőrök, akik háttér nélkül kínálnak ilyen szolgáltatást. A tőlük kapott információk megkérdőjelezhetők, nincs mögöttük tapasztalat, szakmai felkészültség.

Amennyiben a szállító jármű utolsó betűje a rendszámban nem Y, ez esetben erre nem vizsgázott (Transport Malta általi engedély) gépkocsival szállítják a Vendégeket, nem jogosult a jármű személyszállításra és nem biztosított erre, illetve a gépkocsi vezetője sem professzionális. A sofőrnek a Tranport Malta által kiadott „driver identification tag”-gel kell rendelkeznie és ezt látható helyen elhelyezni.

Az ilyen aktivitást a Transport Malta és a Máltai Idegenforgalmi Hivatal/MTA Malta Tourism Authority folyamatosan ellenőrzi és bünteti (egy túra folyamán a helyszínen azonnal).

Máltán mindössze néhány személy jogosult túra/idegenvezetésre. Aki becsüli és értékeli ezt a hivatást, az ebbe fektetett időt és energiát (anyagi vonzat is), kérem válassza valamely hivatalos idegenvezetőt (a listában a magyar idegenvezetők a https://www.visitmalta.com/en/help/ tourist guides oldalon ctrl+f kereséssel fellelhetők) Málta felfedezéséhez.


Térkép

További túrák, kirándulások