Mosta- Mdina-Ta-Qali- Valletta kirándulás  • Ár: 50 eur/ fő, gyerek 45 eur/gyerek (12 éves korig).
  • Indul: Keddenként, magyar idegenvezetés minimális létszámhoz kötött. Ennek hiányában angol nyelven foglalható a program. Előzetes foglalás szükséges.
  • Találkozó megbeszélés szerint.
  • Magyar nyelvű min. létszám esetén, egyébként angol

Idegenvezetést, közlekedési költséget. Belépőket az alábbi helyekre: Mosta dóm, Szent János Katedrális és Malta5D Vallettaban.

Étkezést, italokat.

Egész napos (kb. 7-8 óra)


Írjon üzenetet!

Kérdése lenne kirándulással, szállással kapcsolatban? Esetleg egyedi személyre szabott ajánlat érdekli?
Itt írhat nekem. Igyekszem minden levelet egy napon belül megválaszolni.

Programleírás, információ

Ez az egész napos kirándulás a sziget középső részét mutatja be. Reggel felvétel a szállásoktól, vagy ahhoz közel eső gyűjtőpontokról.

Valletta Málta jelenlegi fővárosa 1566 óta, melyet a lovagoknak és kitűnő nagymesterüknek, La Vallette-nek köszönhetünk, akik a török elűzése után lázas munkába kezdtek, hogy a sziget közepén elhelyezkedő Mdina helyett új erődítményt, központot alakítsanak ki a tengerparton. A város védelmi funkcióját jól mutatják a mai napig álló várfalak, melyek az egész félszigetet körbe veszik. Itt belülről ismerkedünk a lovagrend impozáns barokk katedrálisával, melyet Szent Jánoshoz szenteltek, illetve egy 5d-s útifilmet is megtekintünk Máltáról, mely megeleveníti a történelmet és átfogó képet kapunk a szigetről. Felkeressük Mosta dómját, mely Európában a 3. legnagyobb kupolával rendelkezik, a 2. világháborúban csoda is történt, ugyanis a bezuhanó bomba nem robbant fel. Ta Qaliban ismerkedünk a kézművességgel, megnézzük hogyan készül az üveg és a filigrán ezüst ékszerek errefelé. Mdina az arabok idejében alapított fővárosa Máltának, a 9-16 századig. Arabos sikátoros jellege a mai napig megmaradt, igazi időutazásban lesz része annak, aki erre jár. Program végén visszaérkezés a reggeli indulópontokra.


Térkép

További túrák, kirándulások