Időutazás vintage busszal Vallettából  • Ár: 4,5 eur / felnőtt retúr, 2,5 eur / felnőtt egy irányú, 3 eur / gyerek retúr, 1,5 eur / gyerek egyirányú.
  • Indul: Valletta, Triton kút, buszvégállomástól naponta 09.00, 11.00, 13.00, 15.00, 17.00 órakor. Előzetes foglalás nem szükséges.
  • Valletta
  • Angol nyelven

Egyirányú vagy retúr buszjegyet.

Étkezési költséget, belépőjegyeket.

Amennyiben St. Julian’s-ig, a végállomásig utazunk, kb. 50 perc. Ha vissza szeretnénk érkezni Vallettába bő másfél óra, forgalomtól függően.


Írjon üzenetet!

Kérdése lenne kirándulással, szállással kapcsolatban? Esetleg egyedi személyre szabott ajánlat érdekli?
Itt írhat nekem. Igyekszem minden levelet egy napon belül megválaszolni.

Programleírás, információ

Igazán különleges élményben lehet részünk, ha ezekre a tradicionális buszokra pattanunk. 2011-ig ilyen gépjárművekkel bonyolították az országban a tömegközlekedést, melyek már az 1900-es évek eleje óta hódítottak az akkori vasúti közlekedést egyre inkább kiszorítva (manapság semmi nem maradt fent a kötött pályás közlekedésből). Máltán sárga, Gozon szürke színekre festették a buszokat. Napjainkban pedig különböző színekben pompázó, szépen felújított járműveket csíphetünk el, jóval ritkábban, mint ahogy az egykor megszokott volt.

Vallettaból indulva a busz először végighalad a Valletta-i félsziget mentén, így kívülről is lesz lehetőségünk szemügyre venni a várost. Rálátunk a Manoel Erődre, Sliema-ra, majd a St. Elmo Erődnél kanyarodva a Nagy Kikötő pazar panorámája tárul elénk. Elhaladunk az Alsó és Felső Barakka Kertek alatt és folytatjuk utunkat Pieta, Msida, Gzira, Sliema irányában végig a tengerparton. Csodás yachtkikötők, tengerparti sétány övezi útvonalunkat. St. Julian’s, Pembroke-nál érjük el túránk végállomását. Ha nem szeretnénk itt leszállni, a retúr jeggyel lehetőségünk van Valletta-ba visszaérkezni.


Térkép

További túrák, kirándulások