2022 júniusi magyar idegenvezetős programok


Június 22. szerda, 60 eur/felnőtt, 40 eur/gyerek (egész napos, ebéddel, belépőkkel)

Gozo szigettúra gazdagon

A program keretén belül felkeressük Ggantijat, a megalitikus templom együttest, ami közel 7000 éves múltra tekint vissza. Marsalforn következik / Qbajjar/ Xwejni tengerpart ahol a sólepárlokban gyönyörködhetnek, vonatozás. Helyi ízeket kóstolhatnak a következő megállónál, betekintést nyerhetnek a helyi szuvenírek készítésébe illetve vásárlásra nyílik lehetőség. Dwejra fotózás és mártozasi lehetőség a beltengernél. (csónakázhatnak is, a program ára a csónaktúrát nem tartalmazza 4 eur/fő) Végül, de nem utolsósorban a fővárosban Viktóriaba látogatunk el, hangulatos kis utcákon sétálunk fel a Citadellára.

Június 23 csütörtök, 50 eur/felnőtt, Málta felfedezése (egész napos, ebéd és belépők nélkül) 

Autóbusszal egész napos kirándulásra indulunk, mely során Málta főbb nevezetességeivel ismerkedünk. Így érkezünk első állomásunkra, a sokak szerint legszebb San Anton kertekhez! Az elnöki rezidencia mellett található francia mintára épített kertben a gyönyörűen gondozott növények, szökőkutak, tavak és medencék között a madárházakban különleges papagájok „laknak”, a tavakon fekete nyakú, fehér testű hattyúk úszkálnak méltóságteljesen és kacsákat, sőt teknősöket is megcsodálhatnak a sétálók. Következő állomásunk Mosta gigantikus méretű kupolájával ékeskedő Dómja (a világon a 3. legnagyobb, belépő 2 eur). Mdina csendes városába érkezve homokköves utcái hívogatnak bennünket. Dingli falun át – mely a sziget legmagasabb pontján, 250 méteren fekszik – vezet utunk a Dingli sziklákhoz. Csodálatos panorámában gyönyörködünk, ahol a lábunk alatt meredek sziklafal választ el bennünket a tengertől. Valletta óvárosa következik, Felső Barakka tér -az árkádokból felejthetetlen képeket készítünk a szemközti Három Város panorámájáról és a Grand Harbourról. Megtekintjük a Szent János társkatedrálist.

Június 24 péntek, 60 eur/felnőtt, Gozo felfedezése (egész napos, ebéd és belépők nélkül, kompjeggyel) 

A hajóállomásra igyekszünk, majd Gozo szigetéhez közeledve rajzolódnak ki a sziget dombjai. Első állomásunk Dwejra védett öble és a képeslapokról jól ismert „kék ablak” helyszíne (2017 márciusában összedőlt), mely bennünket is fotóra csábít. Fakultatív csónakázás időjárás függyvényében. Viktóriába, a sziget fővárosába vezet utunk, ahol rögtön a város felett nyugvó Citadellához (erőd) és a katedrálishoz (kívülről) lépcsőzünk, ahol a gyönyörű panoráma kárpótol bennünket. Majd a Ġgantija megalitikus templom együttesnél (Világörökség, belépő 10 eur) elcsodálkozunk a helyi mítoszon, miszerint egy hatalmas istenasszony egyetlen éjszaka alatt alkotta a több mint 7000 éves ősi templomokat. Utolsó állomásunkon Calypso barlangjától ismerkedünk a csodás kilátással.

Június 25 szombat, 25 eur/felnőtt, Kikötői hajózás Valletta körül (másfél órás)

Hajónkon ringatózva tekintünk fel a Felső Barakka tér magasságaiba, be-be tekintünk a Három Város által határolt tengeröblökbe, láthatjuk Málta múltját, jelenét és jövőjét. Körbejárjuk Valletta mindkét oldalát, a hatalmas kikötőket és öblöket, Málta méltán egyik legszebb helyszínévé kikiáltott útvonalat.

Június 25. szombat délután, 33 eur/felnőtt, 25 eur/gyerek (fél napos, belépőkkel, ebéd nélkül)

San Anton botanikus kert, Szent Pál katakombák- Rabat, valamint séta a régi fővárosban Mdinaban.

Egy kellemes délutánt töltünk el a sziget belsejében. San Anton botanikus kert, 1623 és 1636 között a johanniták palotát építettek és hatalmas kertet létesítettek a palota köré. A kert a helyi botanikusok és az ide érkező turisták körében is népszerű, ha valaki szereti a szép növényeket, a megbúvó kis szökőkutakat csodálatos buja zöld növényzetet, kacsák és hattyúk társaságát akkor egy tökéletes helyet fog itt találni. Rabat, Mdina elővárosa ahol a Szent Pál katakombákat tekinthetik meg. A legnagyobb kiterjedésű egész Máltán melyek egykor 1400 sírt rejtettek ezekből mintegy 900 fennmaradt fent.

Séta Mdinában a régi fővárosban, amit a helyiek ” Csendes Városnak” is hívnak. Fotózni, kávézni, sütizni lesz lehetőség az egyik leghíresebb máltai kávézóban. Szabadidő előtt idegenvezetőnk elmeséli a város történetét séta az ódon falak között. Sok érdekes dolgot tudhatunk meg az épületekről is és a középkori történelemről.

Június 26. vasárnap délelőtt, 28 eur/felnőtt, 20 eur/gyerek (fél napos, ebéd nélkül) Kék Barlang – Marsaxlokk

Kellemes vasárnapi program melyen ellátogatunk Marsaxlokk halászfalujába. Az izgalmas színes halászhajókon felül lesz itt piac, halak, gyümölcsök, likőrök, fűszerek, minden ami a piacra kell 😊 Folytatjuk utunkat a Kék Barlang felé, mely hatalmas szikláival bűvöl el minket. Időjárás függvényében fakultatív csónakázási lehetőség, 8 eur/fő.

Június 28 kedd: Kis csoportos(!) GOZO felfedezése COMINO-val, 80 eur/fő, egész napos, kompjegyekkel

Comino csodálatos Kék Lagúnáját ejtjük útba, kb. másfél órás megálló, fürdési, tusolási lehetőség, majd irány Gozo, a kis testvérsziget.

Victoria városa – a sziget fővárosában szabadidő, fakultatív séta a Citadella-ban. Fenséges sziklavilágban találjuk a 2017 márciusában a tengerre beomlott „Azúr ablak” helyét. A belső tavat szűk szurdokkijárat köti össze a nyílt tengerrel (fakultatív csónakázás időjárás függvényében, 4 euro/fő). Ta Pinu Bazilikája híres zarándokhely, ezt is útba ejtjük, valamint megismerjük a sólepárlókat.

Június 28 kedd: Kis csoportos(!) GOZO felfedezése fürdési lehetőséggel 65 eur/fő, egész napos, kompjeggyel

Victoria városa – a sziget fővárosában szabadidő, fakultatív séta a Citadella-ban. Fenséges sziklavilágban találjuk a 2017 márciusában a tengerre beomlott „Azúr ablak” helyét. A belső tavat szűk szurdokkijárat köti össze a nyílt tengerrel (fakultatív csónakázás időjárás függvényében, 4 euro/fő). Itt fürdési lehetőségünk lesz. Ta Pinu Bazilikája híres zarándokhely, ezt is útba ejtjük, valamint megismerjük a sólepárlókat.

Június 29. szerda, GOZO szigettúra, 60 eur/felnőtt, 40 eur/gyerek, egész napos, ebéddel, belépőkkel

A program keretén belül felkeressük Ggantijat, a megalitikus templom együttest, ami közel 7000 éves múltra tekint vissza. Marsalforn következik / Qbajjar/ Xwejni tengerpart ahol a sólepárlokban gyönyörködhetnek, vonatozás. Helyi ízeket kóstolhatnak a következő megállónál, betekintést nyerhetnek a helyi szuvenírek készítésébe illetve vásárlásra nyílik lehetőség. Dwejra fotózás és mártozasi lehetőség a beltengernél. (csónakázhatnak is, a program ára a csónaktúrát nem tartalmazza 4 eur/fő) Végül, de nem utolsósorban a fővárosban Viktóriaba látogatunk el, hangulatos kis utcákon sétálunk fel a Citadellára.

Similar Posts