2023 március-áprilisi magyar idegenvezetős programok


Márc. 5. Marsaxlokk – Kék Barlang – Mdina, ára 55 eur/fő

Kb. 5-6 órás kirándulás busszal, magyar idegenvezetővel. Felvétel a szállásoktól, illetve a repülőtérről az aznap érkező Vendégek részére. Ezt követően programunk első megállója a halászfalu, Marsaxlokk! Színes halászhajók, vidéki hangulat, piaci árusok, fűszerek és likőrök tarkítják az élményeket. Vasárnap a halárusok portékáiban gyönyörködhetünk és a nagy piac hangulatába is belekóstolhatunk, ahol beszerezhetünk finom friss epret, narancsot. Túránkat a Kék Barlanggal folytatjuk, mely Málta legszebb természeti látnivalója, időjárás függvényében csónakázási lehetőség (8 eur/fő). A későbbiekben megismerkedünk a sziget közepén elhelyezkedő Mdina-val, mely a fővárosként szolgált az arabok idejétől a 16. századig, vagyis a lovagok megérkezéséig. Ezt követően érkezés a szállásokhoz.

Márc. 6. Gozo sziget felfedezése, ára 70 eur/fő

Egész napos kirándulás busszal és komppal, magyar idegenvezetővel Gozo-ra, Málta testvérszigete. Azt gondolom, aki az országban jár és nem látogat el Gozo-ra, hibát követ el. Szállásoktól (vagy közeli gyűjtőpontoktól) összegyűjtjük Utasainkat és Málta északi végéhez, Cirkewwa-ra igyekszünk. Innen indul a komp, mely Comino szigete mellett elhaladva (néhány pillantás erejéig látszik a Kék Lagúna) fél óra alatt megérkezik Gozo bájos szigetére. Nyugodtabb, vidékiesebb, kicsit zöldebb kép fogad bennünket. Mgarrból indulva Gozo legfőbb látványosságait ejtjük útba. Victoria városa – a sziget fővárosában szabadidő, fakultatív séta a Citadella-ban. Fenséges sziklavilágban találjuk a 2017 márciusában a tengerre beomlott „Azúr ablak” helyét. A belső tavat szűk szurdokkijárat köti össze a nyílt tengerrel (fakultatív csónakázás időjárás függvényében, 4 euro/fő). Ta Pinu Bazilikája híres zarándokhely, ezt is útba ejtjük, valamint megismerjük a sólepárlókat. Ellátogatunk Calypso barlangjához is, ahonnan festői a kilátás. Ezt követően érkezés a szállásokhoz.

Gozo kirándulás 70 eur/fő (min. 4 fő)

Dátumok: márc. 6, 14, 21, 28, ápr. 3, 6, 8*

Gozo Málta testvérszigete. Azt gondolom, aki az országban jár és nem látogat el Gozo-ra, hibát követ el. Cirkewwa-ról indul a komp, mely Comino szigete mellett elhaladva (néhány pillantás erejéig látszik a Kék Lagúna) fél óra alatt megérkezik Gozo bájos szigetére, mely nyugodtabb, vidékiesebb. Mgarrból indulva Gozo legfőbb látványosságait ejtjük útba. Victoria városa – a sziget fővárosában szabadidő, fakultatív séta a Citadella-ban. Fenséges sziklavilágban találjuk a 2017 márciusában a tengerre beomlott „Azúr ablak” helyét. A belső tavat szűk szurdokkijárat köti össze a nyílt tengerrel (fakultatív csónakázás időjárás függvényében, 4 euro/fő). Ta Pinu Bazilikája híres zarándokhely is a programunk része, valamint megismerjük a sólepárlókat. Ellátogatunk Calypso barlangjához is, ahonnan festői a kilátás. Kompjegy az árban. *ápr.8-i dátum ára 65 eur/fő, a sólepárló helyett Ggantija kőkori templom, belépője 9 eur/fő, 15 fő feletti létszám ezen a dátumon.

Máltai kirándulás 55 eur/fő Marsaxlokk-Kék Barlang-Mdina (min.6 fő)

Dátumok: márc. 5, 12, 19, 26, ápr. 2, 4*.

Túránkat Marsaxlokk halászfalujában kezdjük, a színes luzzuk-ban (halászhajók) gyönyörködünk és élvezzük a halpiac hangulatát. Következő megállónk a Kék Barlang, mely Málta legszebb természeti látnivalója, időjárás függvényében csónakázási lehetőség (8 eur/fő). A későbbiekben megismerkedünk Mdina-val, mely a sziget fővárosaként szolgált az arabok idejétől a 16. századig, vagyis a lovagok megérkezéséig. Közlekedési költség az árban. *ápr. 4-i dátumon Vittoriosa is a megállók között, a túra ára 60 eur/fő

Valletta séta 18 eur/fő-től (létszám függvényében)

Dátumok: márc. 11, 18, 25, ápr. 5, 11.

Valletta-i találkozónkat követően egyeztetjük az elképzeléseket arra vonatkozóan mit látogassunk meg esetleg belülről is. Ennek függvényében kerül megtervezésre a sétánk útvonala, az azonban biztos, hogy a legfontosabb látnivalók benne lesznek. Gyalogos felfedezésre indulunk, ízelítőt adunk a fontos és rejtett látnivalókról. Miközben Valletta születésével és építésével ismerkedünk, megcsodáljuk a Parlamentet, a szabadtéri színházat, a Republika utcát, hódolatunkat tesszük La Vallette szobránál, gyönyörködünk a méltán híres barokk Szent János Katedrálisban (belépő külön fizetendő igény szerint) és a Nagymesterek Palotájában, a város zegzugos szegletét is útba ejtjük. Vétek lenne kihagyni a Felső Barakka Kertet, ahonnan lenyűgöző panoráma tárul elénk a Nagy Kikötőre és a szemközti Három Városra. Túra vége Valletta-ban.

Málta kincsei: San Anton, Mosta, Ta Qali, Dingli, Mdina, Valletta 55 eur/

Dátumok: ápr.10.

Első állomásunk a csodaszép San Anton kertek lesznek: az elnöki rezidencia mellett épített kertben szökőkutak, tavak mellett papagájok, hattyúk, és teknősök várnak ránk. Később Mosta Dómjának gigantikus kupoláját látogatjuk meg (2 eur/fő). Ta Qali kézműves faluban is látogatást teszünk. Mdina csendes városába érkezve a történelmi zarándokhely szűk utcáin sétálunk. Szabadidőben egy igazi máltai ebédet fogyaszthatunk vagy felkereshetjük Rabatban a Szent Pál katakombát, majd a városfalról intünk búcsút. A Dingli sziklánál lélegzetelállító panorámában gyönyörködünk: a lábunk alatt meredek sziklafal és a tenger, a távolban pedig a lakatlan Filfla-sziget. A délután folyamán Valletta felé vesszük az irányt, ellátogatunk a méltán híres Szent János Katedrálisba (15 eur/fő), pazar panorámában részesülünk a Felső Barakka Kertből. Ezt követően érkezés a szállásokhoz. 15 fő feletti létszám.

Similar Posts